2018 YKS Kayıt İşlemleri

ÖSYM tarafından Üniversitemize yerleştirilmiş olan öğrenciler, kesin kayıt işlemlerini aşağıda belirtilen iki farklı şekilde yapabilirler. e-Devlet Üzerinden Kesin Kayıt veya Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt  yöntemlerinden herhangi birinin tercih edilmesi kayıt işleminin gerçekleşmesi için yeterlidir.

1- e-Devlet Üzerinden Kesin Kayıt (e-Kayıt)

• Üniversitemize yerleşen öğrenciler e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. (e-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler tüm PTT şubelerinden şifrelerini temin edebilirler.)
  • e-Kayıt işlemlerinin e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden nasıl yapılacağının anlatıldığı e-Devlet Kapısı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.
  • Dersler 24 Eylül 2018 tarihinde (Tıp Fakültesi: 10 Eylül 2018) başlayacaktır. e-Kayıt yaptıran öğrenciler, ders kayıt işlemlerinin yapılabilmesi ve öğrencilik haklarından faydalanabilmek için 28 Eylül 2018 tarihine kadar yerleştirildikleri akademik birim öğrenci işleri bürosuna Kesin Kayıt Kılavuzunda belirtilen kesin kayıt belgeleri ve e-devlet üzerinden kayıt olduklarını gösterir barkod çıktısını şahsen teslim etmelidirler.
  • e-Kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. e-Kaydı tercih etmeyen veya Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda geçen özel şartlar nedenleriyle aşağıda belirtilen programlara e-Kayıt işlemi yapılamayan öğrenciler, kesin kayıt işlemlerini 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında Üniversitemizin belirlemiş olduğu kayıt bürolarından yaptırabileceklerdir.
  • e-Kayıt Yapılamayacak, sadece kayıt bürolarından kesin kayıt yaptırılabilecek programlar:
  • Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu / Havacılık Yönetimi
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu / İlk ve Acil Yardım
  • Meslek Yüksekokulu / Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
  • Meslek Yüksekokulu / Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
  • Meslek Yüksekokulu / Uçak Teknolojisi
  • e-Kayıt işleminde öğrencinin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığında mezun olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacaktır. Askerlik durumu bilgisi veya lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler e-Kayıt yapamayacaklardır. Bu durumda olan öğrenciler kesin kayıt işlemleri için 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında Üniversitemizin belirlemiş olduğu kayıt bürolarına başvurabilirler.

2- Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt

• Kayıt büroları vasıtasıyla kesin kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Kayıt büroları vasıtasıyla kayıt işleminin nasıl yapılacağının anlatıldığı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

– Kesin Kayıt Kontrolü ve Öğrenci Numarasını Öğrenme

• e-Devlet üzerinden Kesin Kayıt yaptıran veya Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt yaptıran öğrenciler kayıt işleminin ertesi günü Öğrenci Otomasyon Sistemi İlk Şifremi Oluştur sayfasından kendilerine ait Öğrenci Numarasını ve geçici şifreyi öğrenebilirler. (Öğrenci numarası ve şifrenin oluşması kayıt işleminin gerçekleştiğini gösterir.)
  • Henüz kayıt yaptırmamış öğrenciler ise Öğrenci Numarası Öğrenme sayfamızdan kendilerine ait Öğrenci Numaralarını öğrenebilirler.

Arrow  Ortaöğretim Kurumlarından Mezun Olamayan Öğrencilerin Dikkatine!  (Bu durumda olan öğrenciler mezun olacakları ortaöğretim kurumundan bütünleme veya tek ders sınavına kaldıklarına dair bir belge ibraz etmelidirler.)
Arrow  Aynı Anda Birden Fazla Yükseköğretim Programına Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Dikkatine!

Daire Başkanlığı  Linki

Dikkat Kesin Kayıt Duyurusunda ve Kesin Kayıt Kılavuzlarında güncellemeler olabilmektedir, bu nedenle belirli aralıklarla lütfen duyuruyu ve kılavuzu kontrol ediniz.