Orda Bir Köy Var Uzakta….

“Orda bir köy var, uzakta,

O köy bizim köyümüzdür ”

Kemaliye’li şairimiz Ahmet Kutsi Tecer’in çağrısına kulak veren Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu öğrencileri “Orda bir köy var uzakta” Sosyal Yardımlaşma ve Farkındalık Oluşturma Etkinliğinin ilkini 15.12.2017 tarihinde Topkapı Köyü İlkokulunu ziyaret etmiştir.

Ziyarete Kemaliye İlçe Kaymakamı Sn. Mustafa İlhan, Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Mehmet Hanifi Aysöndü, Kemaliye İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Dağ, Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri katılmıştır.

Ziyaret kapsamında Öğr. Gör. İsmail Bayır öncülüğünde üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan kırtasiye malzemesi paketleri ve çeşitli hediyeler Topkapı İlkokulunda okuyan 88 öğrenciye dağıtılmıştır. İlkokul ve üniversite öğrencileri birlikte çeşitli oyunlar oynayarak köy okulunun sınıflarını süslemiştir.  Böylece gönüllü gençler arasında farkındalık oluşturmak ve minik öğrencilere de geleceğe yönelik güzel örnekler bırakmak adına ilk adım atılmıştır.

Yolların uzaklığına aldırmadan atılan her adımda insanların bir tebessüm kadar yaklaştığını belirten Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Mehmet Hanifi Aysöndü bu anlamlı ziyaretin gerçekleşebilmesi için katkıda bulunan Kemaliye İlçe Kaymakamı Sn. Mustafa İlhan’a, Kemaliye Belediye Başkanı Sn. Mustafa Haznedar’a, Kemaliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Üniversitemiz Öğretim Elemanları ve öğrencilerine teşekkür ederken, ilki düzenlenen bu etkinliğin her yıl tekrar edilerek Ahmet Kutsi Tecer’in dizelerine sahip çıkılması arzusunu dile getirdi.